За ЧЕГ

История

Частна езикова гимназия „Стоян Сариев” е създадена през 1995 г.
със Заповед РД – 14 – 43 / 10.05.1995г. на Министъра на образованието и науката. Първото частно училище на територията на област Пловдив.
Основател на училището е инж. Стоян Сариев, който не пести сили и средства в стремежа си за създаде модерна образователна институция, отговаряща на нуждите и потребностите на съвременното общество.
Автор на цялостната концепция за духа и ценностите на гимназията е Любомир Христов,основател и първи директор на Държавната английска гимназия.
Директор на училището от 1995г. до 2007г. е Любомир Стоянов.

Георги Сариев е управител на Частна езикова гимназия „Стоян Сариев”и Частно основно училище “Бъдеще” от 2003г.. Завършва средното си образование в Irwing College Leichester UK. През 2001 г. се дипломира в Американски университет Хюрон – Лондон в сътрудничество с колеж Марлборо Вермонт.
Светла Тошкова, директор на Частна езикова гимназия „Стоян Сариев” и Частно основно училище “Бъдеще”от 2007 година. Завършила е Музикалната академия в Пловдив.
През 2020 година ще се отбележат 25 години от създаването на ЧЕГ „Стоян Сариев“, през които съчетавайки опита от миналото с изискванията на настоящето и технологиите на бъдещето, с ежедневната си работа целият екип на училището изпълва с конкретно съдържание мотото на гимназията: „За упоритите няма непреодолими пътища“.
Гимназията е училище с традиции и визия за бъдещето. ЧЕГ „Стоян Сариев” е със статут на иновативно училище и официален изпитен център на Кеймбридж за град Пловдив. Възпитаниците на Частно основно училище „Бъдеще“ и Частна езикова гимназия „Стоян Сариев“ традиционно получават отличия от изпитната комисия за своите високи постижения по английски език.

Над 80 % от абтуриентите, завършили гимназията са приети в престижни български, европейски и американски университети:
Александра Милушева – завършва средното си образование в Гимназията през 2001г., печели стипендия в Япония , специалност „ Икономика и управление”;
Йордан Гергов – участва и печели първи места в олимпиадите по Български език и литература през 2007 и 2008г., печели безплатна стипендия в Австрия;
Христофор Апостолов – отличен ученик и студент в Германия –„Гьоте университет Франкфурт”;
Християн Стоянов- печели стипендия за отличен успех в Англия университет по архитектура „Portsmouth”;
Ани Куртева – отлична ученичка, печели безплатна стипендия в Швеция;
Никола Стефанов Телкеджиев, печели безплатна спортна стипендия от САЩ;
Димитър Божков, приет в Leiden University, най-старият университет в Холандия със специалност Политически науки и международни отношения;
Йоан Георгиев – King’s College London, специалност Политика, философия и икономика;

Иван Костов – “Робърт Гордън”, Абърдийн, Шотландия, специалност „Маркетинг и мениджмънт“.
В отбора по тенис на маса „Стоянстрой“ вземат участие много ученици от Образователен комплекс „Стоян Сариев“. В състезанието “Ученически игри“ за 2018/2019г. за юноши до 18г. отборът на ЧЕГ “Стоян Сариев“ печели първо място и правото да представлява България на финалите на Световните ученически игри в Китай. Състезателите от „Стоянстрой“ имат високи постижения в много републикански, европейски, международни турнири.
Дългогодишна традиция е получаването на знаков сребърен пръстен с логото на гимназията от всички дванадесетокласници, символ на общността на ЧЕГ „Стоян Сариев“.
През 2008г. екипът на ЧЕГ „Стоян Сариев“ се включва в европейски проект Обединени от изкуството за свят без граници и различия” в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, финансирана от ЕСФ. Съвместно с Национална гимназия по сценично и екранно изкуство-Пловдив се създава Ученическа театрална академия „Ракурси”. Плод на работата на учители и ученици по проекта е спектакълът „ Кръстопътища“ , който е представен на сцената на Куклен театър Пловдив.
Съветът на Европейската научна и културна общност номинира Частна езикова гимназия „Стоян Сариев” с престижните отличия: „ЗЛАТНА КНИГА” за принос в развитието на българското образование и „ЗЛАТЕН ПЕЧАТ” за ЕВРОПЕЙСКИ МЕНИДЖМЪНТ В ОБРАЗОВАНИЕТО за управление чрез нови инициативи и прилагане на съвременни модели в българското образование.
Приоритетите и усилията на екипа на ЧЕГ «Стоян Сариев» винаги са били: всеки ученик да има отлични езикови умения – качествено овладяване на най-малко два чужди езика, знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, подготовка на учениците за успешен старт в живота и продължаване на обучението във висши учебни заведения.

Години история
0 +
Щастливи ученици
0 +
Изучавани предмети
0 +

Постижения

Александра Милушева

Завършва средното си образование в Гимназията през 2001г., печели стипендия в Япония , специалност „ Икономика и управление”

Йордан Гергов

Участва и печели първи места в олимпиадите по Български език и литература през 2007 и 2008г., печели безплатна стипендия в Австрия

Христофор Апостолов

Отличен ученик и студент в Германия –„Гьоте университет Франкфурт”;

Иван Костов

“Робърт Гордън”, Абърдийн, Шотландия, специалност „Маркетинг и мениджмънт“

Християн Стоянов

Печели стипендия за отличен успех в Англия университет по архитектура „Portsmouth”;

Ани Куртева

Отлична ученичка, печели безплатна стипендия в Швеция

Никола Стефанов Телкеджиев

Печели безплатна спортна стипендия от САЩ

Димитър Божков

Приет в Leiden University, най-старият университет в Холандия със специалност Политически науки и международни отношения

Йоан Георгиев

King’s College London, специалност Политика, философия и икономика

Георги Ефтимов

На проведения национален турнир „Олимпийски надежди 2021“ в курортен комплекс Албена панагюрецът Георги Ефтимов не даде никакъв шанс на противниците си и след пет поредни победи с 3:0 над Преслав Пиперов(ЦСКА-София), Божидар Хаджистефано (Стоян строй – Пловдив), Илия Воденичаров (Асарел – Медет Панагюрище) и с 3:1 над Стоян Зайков(Корабостроител’92 – Варна), Ивайло Косев(Тетрон – Плевен), заслужено спечели първо място и си гарантира участието в националния отбор на България до 18 год.

През втория ден за купата на Олимпийския фестивал Георги не даде и гейм на своите противници и се качи на най-високото стъпало.

От 23.06-27.06 в курорта Албена ще се проведе Балканското първенство по тенис на маса до 15 г. и 19 г., където Георги Ефтимов ще защитава цветовете на родината.

Галина Димитрова

Премиера „Моята монография „Модели на спомена за детството /върху българската проза между 20-те и 89-те години на ХХ век/“ е първата научна книга, посветена на тази тема. Тя е писана в продължение на 9 години на базата на докторската ми дисертация и на множество мои статии, студии и изследвания в тази област, публикувани в национални и международни научни издания. Тя включва анализи на 21 български автори и техните автобиографични текстове, свързани със спомена за детството. Теоретичната част е основана на феноменологичните изследвания на видни френски учени, свързани със същността на детския спомен. Върху тях и в съчетание с литературноисторическия анализ, е изградена и моята научна теза.“

Признание за Галина Димитрова

Областният управител Здравко Димитров връчи акредитационно писмо на преподавателката по български език и литература в ЧОУ „Бъдеще” и Частна езикова гимназия „Стоян Сариев” д-р Галина Димитрова, с което фондацията „Помогни на нуждаещите се“ я удостоява със званието „Посланик на добра воля“ в Европа, Азия, Африка и Америка.

Наградата „За хората с добри сърца“ е учредена от Георги Найденов, изпълнителен директор на фондация „Помогни на нуждаещите се“ и се присъжда на личности, допринесли със своята обществено-полезна дейност за хуманното развитие на гражданското общество.

Господин Здравко Димитров награди с почетния знак – медал „За хората с добри сърца“ д-р Тодор Горанов и медицинската сестра Варта Шопова от УМБАЛ „Св. Георги“, за проявения героизъм и саможертва при спасяването на 52-ма пациенти от отделението по урология. С бързата си и адекватна намеса, двамата медици са предотвратили жертви по време на пожара, който избухна в най-голямата болница в Пловдив в нощта на 3 срещу 4 октомври.

Защо да изберем частното образование

Жана Генчева – учител в Частна езикова гимназия „Стоян Сариев“ с почетно отличие – грамота „Неофит Рилски“ по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

Иновативно училище

Тенисисти от отбора Световното в Китай

Частна езикова гимназия ”Стоян Сариев” има своя футболен шампион!

Това е ученикът Стефан Попов. Нашият възпитаник преди няколко дни вдигна над главата си изключително ценният трофей в Елитната юношеска група до 17 години по футбол. В жестоката конкуренция на Левски, ЦСКА и Септември, Стефан, заедно със своите съотборници от Ботев Пд, съумяха да спечелят трофея.

Награждаването се проведе на 1 юни, когато пловдивският клуб организира страхотен празник за 5-те си набора, които спечелиха значими трофеи. Най-престижната купа, обаче бе тази на при набор 2002, където играе нашият възпитаник Стефан. Някак си естествено и най-голямата чест бе оказана точно на този отбор. За последния си мач от шампионата с Лудогорец тимът излезе с фланелки, с които заедно изписаха „ШАМПИОНИ U17“.

Кръстина Иванова – Републиканска Шампионка до 18 г. и до 15 г. за 2019 год.

Кръстина Иванова

Републиканска Шампионка до 18 г. и до 15 г. за 2019 год.

Владимир Попов

Българска федерация по тенис

Първата европейска шампионка на България в тениса на маса след 27 години – Мария Йовкова, ученичка в ЧЕГ „Стоян Сариев“

Мария Йовкова от Частна езикова гимназия „Стоян Сариев” бе отличена за европейската си титла по тенис на маса за девойки

Иво Димитров – ученик от ЧЕГ „Стоян Сариев“ е бронзов медалист на Държавен индивидуален шампионат за юноши старша възраст дисциплина скиф / единична лодка / лека категория.

20 години