Новини

Посещение на РД Архиви Пловдив - октомври 2022 година

На 25 октомври 2022 година бе проведен изнесен урок на тема История и функция на държавните архиви! Учениците от 7 клас бяха запознати с дейността на културната институция. Те получиха любопитна информация как се съхраняват и обработват архивните фондове, които се съхраняват в архивохранилищата на сградата.

Посещение на ученици в Организация на евреите "Шалом"

На 15 март 2023 година ученици от 7-ми, 8-ми, 9-ти и 12 клас посетиха дружеството “Шалом”. Поводът бе честването на 80 години от спасяването на българските евреи от концентрационните лагери по време на Втората световна война. Лично  председателя на пловдивската организация, г-н Светлозар Калев представи на учениците любопитни факти от историята на еврейската общност в България преди, по време и след Втората световна война.

     Кадетите и кадетките на СКТМ СТОЯНСТРОЙ ПЛОВДИВ взеха участие в ДОИП-15г.Кадетите спечелиха бронзови медали. Състав:Никола Генчев;Кристиян Кънев;Никола Кожухаров и Иван Генчев.

 Добра игра паказаха и кадетките в състав:Анна Симонян;Любомира Стоянова и Гергана Райкова. Анна Симонян спечели и бронзов медал с Елена Григорова Дигеста Сф