Новини

Посещение на РД Архиви Пловдив - октомври 2022 година

На 25 октомври 2022 година бе проведен изнесен урок на тема История и функция на държавните архиви! Учениците от 7 клас бяха запознати с дейността на културната институция. Те получиха любопитна информация как се съхраняват и обработват архивните фондове, които се съхраняват в архивохранилищата на сградата.

Посещение на ученици в Организация на евреите "Шалом"

На 15 март 2023 година ученици от 7-ми, 8-ми, 9-ти и 12 клас посетиха дружеството “Шалом”. Поводът бе честването на 80 години от спасяването на българските евреи от концентрационните лагери по време на Втората световна война. Лично  председателя на пловдивската организация, г-н Светлозар Калев представи на учениците любопитни факти от историята на еврейската общност в България преди, по време и след Втората световна война.

     Кадетите и кадетките на СКТМ СТОЯНСТРОЙ ПЛОВДИВ взеха участие в ДОИП-15г.Кадетите спечелиха бронзови медали. Състав:Никола Генчев;Кристиян Кънев;Никола Кожухаров и Иван Генчев.

 Добра игра паказаха и кадетките в състав:Анна Симонян;Любомира Стоянова и Гергана Райкова. Анна Симонян спечели и бронзов медал с Елена Григорова Дигеста Сф

Екскурзия с ученици по проект "Образователни маршрути" 25 - 29 септември 2023 година

1-ви ноември - Денят на народните будители

На 1-ви ноември по традиция честваме паметта на онези БЪЛГАРИ, които променят историята  ни завинаги. Онези личности, които със своята дейност поставят България не само на световната политическа карта, но и тези, заради които българската култура нямаше да е на това ниво! Поклон пред всички тях!

Втори ученически шахматен турнир "Бъдеще за децата на Пловдив"

Previous slide
Next slide

Посещение на Голямата епископска базилика в Пловдив
Учениците от ЧОУ "Бъдеще" се запознаха с миналото на Града под тепетата

Ученици от Частна езикова гимназия „Стоян Сариев” посетиха Районен съд – Пловдив с цел запознаване със съдебната власт, нейните функции ,морални и професионални задължения на съдебните служители.
Съдия Узунов запозна учениците със системата на съдилищата, спецификата на работа и отговорностите на участниците в съдебните процеси ,както и високите морални и нравствени качества, които те трябва да притежават. Визитата бе върната. Поради големия интерес от страна на ученици и учители съдия Узунов посети Частната езикова гимназия „Стоян Сариев“ и пред любопитната аудитория представи интересни дела и казуси, както и различните осъдителни присъди получили извършителите на престъпленията.