BulgarianEnglish

Седмокласниците от ЧОУ ”Бъдеще” първи по успех в региона

Частно основно училище „Бъдеще”, което е част от Частната английска гимназия „Стоянстрой”, е на първо място в Пловдив и областта по успех на седмокласниците. Средният успех на завършващите седми клас в училището е 17,21 точки, което ги прави абсолютен лидер в региона.

Чуждоезиковото обучение в ЧОУ „Бъдеще” е заложено още от I клас. В обучението на най-малките се използват и елементи от методиката на Мария Монтесори.

Следобедната занималня е от от 14.30 до 16.30 ч. и там се провеждат учебни занимания и подготовка за следващия ден. От 16.30 до 17.30 ч. са заниманията по интереси: опознаване на родината, знания за природата, логически игри и творчески задачи, италиански език, сръчни ръце, изобразително изкуство, музика и танци.

В ЧОУ „Бъдеще” учениците се обучават целодневно с осигурено пълноценно хранене и организиран отдих.

Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Стоянстрой” е създадена през 1995 г. и е първото частно училище на територията на Пловдивска област. От юни месец 2016 г. тя вече е изпитен център на Cambridge, в който ще се провеждат изпити по английски език за сертификати на Cambridge. Първата сесия ще се проведе на 24 и 25 юни т. г., като за тази сесия вече няма свободни места.

Доказателство, че Частната английска гимназия „Стоянстрой” осигурява качествено образование на европейско ниво, е фактът, че всички възпитаници на училището, които ще продължат с висшето си образование в България, са приети още на предварителните изпити. А тези, които са предпочели Англия, САЩ, Шотландия, Холандия, Германия или друга страна в чужбина, са приети в няколко университета и имат възможността да избират къде ще учат.

Зад тези успехи стоят не само високите изисквания на преподавателите, а и индивидуалният подход към всеки ученик. „При нас класовете са малки – до четвърти клас имаме до 10 ученици в  паралелка, от пети до седми – до 12, а от осми до дванадесети клас – максимум 15 деца”, казва директорката Светла Тошкова.

Малкият брой ученици e гаранция за спокойна атмосфера и възможност за индивидуална работа с всеки ученик .

Абитуриентите на Частната английска гимназия от випуск 2016 завършват с общ успех от 5,31, а представянето им на матурите по български и английски език е оценено с 5,00. Оценките от матурите са с минимална разлика с оценките на децата, получени в гимназията. Това е показател, че знанията на учениците се оценяват реално.

Не на последно място е и чудесната спортна база на училището – с открити и закрити тенискортове, закрита многофункционална спортна зала и зала за тенис на маса. „Отделяме много внимание на спорта и на изкуството, правим много изложби с рисунки и фотографии”, казва Светла Тошкова.

Ученето без стрес е най-ползотворно и възпитава любов към знание, затова училището създава домашна атмосфера и сигурна училищна среда.
„Най-добрата инвестиция е образованието на Нашите деца!” е девизът на Частната английска гимназия „Стоянстрой” вече 21 години./Марица.бг

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest